Udstillinger
 
Danish
English
StamcellenetVærket II
    Projektbeskrivelse
    Baggrund
    Rumlig kommunikation
    Forskning        
    Deltagere

Forventningernes landskab
    Installationen
    Idé udførelse
    Opbygning
    Billedmateriale

    Tidsplan
Udstillinger
    Kommende udstillinger
    Arkiv

Lån installationen     
StamcellenetVærket I
    Installationen
    Forsker - Designer
    Billedmateriale

Litteratur

Logbog:
opbyg uge1 - opbyg uge2 - opbyg uge3 - opbyg uge4 - opbyg uge5

logbog uge 3

mandag d.5. marts
Nyt kontor igen
Jeg har ’fået ’ nyt kontorlokale: i kælderen blandt vægboksene. Der sidder jeg så som en anden receptionist i et lidt mærkeligt landskabs-univers fyldt med forventninger! Det gør det nemmest for mig at arbejde på computeren og videre på diverse tegninger og visuelt materiale til websitet og så samtidig at gå til og fra spørgsmål og diskussioner med Frank og Peter.
Forhører mig igen på de sidste leveringsvarer – ikke altid lige heldig med at komme igennem, så venter stadig på de sidste ting – blandt andet de specialudførte opgaver med puslespils-skumfliserne og velcroen – må åbenbart vente lidt endnu…
Stadig flere bokse bygges derned i kælderen, og for første gang blev der også malet nogle af dem: der blev grundet med hvidt.
Birte Dalsgård

 

tirsdag d.6. marts
Forsøger at indhente…
Arbejder videre på tegningerne og planlægningen af eksteriøret – ja der er altid hængepartier man bare gerne ville have nået at få lavet eller afklaret inden selve opbygningen gik i gang – har nok en tendens til at tro at jeg kan nå mere end jeg reelt kan…men sådan er det vist også bare med dette projekt: det er groet noget undervejs – se fx vores website, som har fået vokseværk og endnu ikke er færdigt…vist nok fordi vi er blevet noget ambitiøse med det, MEN det bliver også rigtig godt og informativt!
Igen kan jeg sige om arbejdet i kælderen, at der bygges endnu flere bokse, og flere af dem bliver malet.
Birte Dalsgård

To glade 'arbejdere'

 

onsdag d.7. marts
Mere tekst…
Jeg sidder stadig begravet i tekster til hjemmesiden. Nu er det fordi jeg er ved at oversætte dem til engelsk. Logbogen her kan jeg dog ikke magte. Den må nøjes med at ligge på dansk. Sådan går det altså når der bliver skrevet for meget. Og så har jeg opdaget at det er temmelig tricky at oversætte det gode danske ord ’rumlig’ til engelsk – fordi det jo oversættes til ’Spatial’, men når vi skriver om stamcellenetværket I, bruger vi flere steder ordet rumlig i dobbeltbetydningen af ’room’ og ’space’. På en måde er det skønt med det engelske sprogs millioner af gloser, men så er det pludselig svært, når man skal vælge mellem ord, hvor man gerne vil have dobbeltbetydningen med.

Jeg har også tænkt på, at det kan være nogen synes det er lidt underligt at hjemmesiden slet ikke indeholder nogen interaktive elementer, når nu selve installationen netop er et forsøg på at skabe interaktion. Men det har jo en rent praktisk årsag. Hvis hjemmesiden skal være interaktiv skal vi også bruge ressourcer på at vedligeholde det. Og det skal også gøres ordentligt, hvis det skal virke. Derfor har vi valgt at koncentrere den om at præsentere projektet. Så det betyder at folk, der har lyst til at protestere mod projektet primært må bevæge sig hen til installationen. Selvom der selvfølgelig altid er muligheden for at skrive mig en email. Den adresse står jo på alle siderne, så det er ikke så svært. Hvis man virkelig har noget på hjerte…
Maja HorstIkke helt lovlige snit i værkstedet…
Ja der bygges som altid - fristes jeg vist til at sige - flere bokse i kælderen. Det gror efterhånden godt til hos os i vores dejlige store værksted – ja det ser kæmpe stort ud på fotosene, og vi klager da heller ikke, det er faktisk et rigtigt fint sted at arbejde…stadig den eneste opvarmede cykelkælder jeg har hørt om :-)
Frank fortsatte byggeriet i sin ende – ja det er vist ikke alle udsavninger der er helt lovlige..hmm…sikkerhedsrepræsentanten så heldigvis ikke noget, men det gjorde kameraet (se billede)
Sort, hvid, sort, hvid, sort….


Efter at have arbejdet lidt videre på eksteriør-tegningerne fik Peter og jeg i dag klæbet de mange sorte og hvide foliestykker på argumentFELTERne  - sort - hvid - sort - hvid eller rettere sort - sort - sort - hvid - sort - hvid – hvid, for de skal ikke sidde som på et skakbræt, men være mere tilfældigt placeret – man bliver helt ternet i hovedet. De sorte felter er tavler til kridt, mens de hvide er whiteboards, hvor det er meningen, at man i installationen skal skrive sine argumenter og tanker omkring de spørgsmål man stilles. Til at begynde med så det ret kaotisk ud med foliefelterne på boksene, men da x-finer- strimlerne kom på blev det rigtig godt. Så ja de første fronter er nu helt færdige!
Det blev en lang dag, hvor det ikke var til at drive os ud af værkstedet før ved 19-tiden. Så er man altså også godt mør i knolden af savklingelarm fra diverse rundsave og afkorteren samt støjen fra kompressorerne. På et spørgsmål om, hvordan jeg troede al den larm påvirker barnet inden i mig, sagde jeg jo fornuftigt: ’jamen jeg har jo høreværn på…øh nå nej’ var vist lidt træt – MEN kan man mon få kæmpe høreværn til maven?!?...
Birte Dalsgård
Folier klæbes på ARGUMENTfelterne

 

torsdag d.8. marts
Flyeren er kommet flyvende…
Vores flyer er ankommet her nogle dage for tidligt – herligt! Vi frygtede, at den netop ville komme som lovet på tirsdag, og vi derfor ikke kunne dele den ud på mandag, hvor Maja til boglanceringen af antologien fra det første stamcelle-projekt vil omtale den. Det kan hun så alligevel fint gøre – nogle gange har man da også lov at være heldig! Heldigt var det også…eller ja…herligt var det at jeg ikke umiddelbart kunne se nogen visuelle fejl ved den.
Leveringen af den specialbestilte fluorescerende pinke velcro er igen udskudt en uge – godt at bestillingen skete i god tid!
Flere bokse bygges i kælderen og boksene males sorte på siderne, så de rigtig antager form. Frank og Peter knokler af sted, og flere og flere bokse rejser sig i ’boks-skoven’, det er efterhånden noget af en labyrint at bevæge sig igennem/ind mellem dem – hm…måske skulle de alligevel ikke stå så systematisk opstillet men bare i et sådant vivar – nej…det giver nu bedre mening med spiralopstillingen som planlagt, men altid godt at overveje andre muligheder :-) …også helt til sidste stund. Det er jo ofte ikke for sent at lave om, når bedre ideer opstår. Selvom det ikke fører til ændringer, fører det så i stedet til større sikkerhed omkring beslutningen.
Hurra for elevatorer!
Må bare sige at jeg næsten dagligt tænker på, hvor glad jeg er for elevatoren på dette sted! Uden den var dette projekt med at rende frem og tilbage mellem kælder og 3. sal bare ikke lykkedes for mig! Tænker dog også at jeg er glad for, at jeg ikke var den person, der sad fast i den for en uges tid siden – pyh…!
Birte Dalsgård


Peter støber figurer

 


Frank bygger væg-bokse

 


Birte skærer folier til Markedet-byggeklodser

 

fredag d.9. marts
Nå øv, installationen kan simpelt hen ikke være inde i Frederiksbergcentret, for der må ikke stå noget, der fylder mere end 4 meter i bredden – og det kan vi altså ikke skrumpe den til. Men den kan måske stå i et andet indkøbscenter – og så er der også muligheden med Frederiksberg Kommunes arrangement på Solbjerg Plads, så må vi bare acceptere at den skal stå i et telt. Men så skal teltet i hvert fald være hvidt – helt hvidt og uden dims - ifølge Birte! Ja, ja så må vi finde ud af, hvad der er det bedste kompromis endnu engang. Det er godt med indkøbscenter, fordi det er det, den er designet til. Og det er godt med Solbjerg Plads fordi den bliver en del af et stort arrangement i forbindelse med forskningens døgn. Vi må vist lige samle lidt flere informationer…
Maja Horst

 

Nyt opstillingssted må findes…
Taler et par gange på telefon med Maja, der er i England – bla. om at installationen desværre ikke kan stilles op i Frederiksberg Centret, som vi gerne havde set til Forskningens Døgn: den er for bred, og jeg kan ikke skrumpe den hele 2m i bredden, for så kan man ikke komme ind og rundt i den! Derfor går vi videre med ideen om at sætte den ind i et telt til den dag, så den kan stå opstillet sammen med de andre stande på Frederiksberg i forbindelse med event’et – eller vi arbejder videre på et andet indkøbscenter…måske til en senere opstilling. Men det er noget af en kamel at sluge det med at sætte den ind i et telt: både fordi det kan blive svært rigtigt at opleve dens eksteriør, at komme på afstand af den + man får ikke oplevelsen af at nærme sig den: det at se den i et skift fra langt fra til at se den tæt på styret af kroppens bevægelse tættere og tættere på, man lokkes til… men også fordi den så ikke kommer til at stå i indkøbscenter-konteksten: blandt reklame-fotostater og andre kommercielle skilte, hvor dens eksteriør ville komme til sit bedste og mest interessante med dens malede og til tider mere skitseagtige og/eller overdrevne karakter – ikke en egentlig kontrast, men et modspil, en modstilling.
Igen noget arbejde på websitet: retter til og lægger billeder ud – fedt at få noget visuelt på!
Nu begynder det virkelig at ligne noget i kælderen! Næsten alle bokse er påbegyndt – der hænger nu efter i dag kun én seddel tilbage på arbejdstegningsvæggen. Alle de andre vægbokse er godt nok ikke helt færdige: der mangler forskellige detaljer, og så skal de selvfølgelig males m.m. – men alligevel ser det rigtig godt ud! Det er også dejligt at se, hvordan boksene ’former sig’ mere og mere, som jeg havde forestillet mig, nu hvor mange af dem begynder at have flere malede sider.
Glæder mig til endnu en uge!
Birte Dalsgård

 

En af de store væg-bokse rejses.

 

Læs om projektet
 
kontakt: lektor Maja Horst, 3815 2826 / mh.lpf@cbs.dk                               
Projektet er støttet af forskningsrådet for Kultur og Kommunikation